40. szülinap – örökkék ég a vízek fölött…

IMG_0527

Írtam már biztosan, hogy az idén, MOST vagyok NEGYVEN éves. Először kiborított, aztán erőt vettem magamon. A köszöntések olyan jól estek, hogy kezdtem nem bánni. Végül annyi jó történik velem azóta, hogy kifejezetten élvezem a fordulót. A negyvenes nő egyre jobban van a bőrében. Ez a helyzet. Meg az, hogy most először érzem: a kor, bár önmagában nem érdem, tiszteletet érdemel. Sok minden van már mögöttem. Főleg küzdések, harcok sora. Ez mind ott volt/van velem az ünneplésekben.

IMG_0474

Nagy köszönet a családomnak és a sok barátnak, akiktől mind-mind közös időt, élményt kaptam ajándékba. Az a tervem, hogy szépen sorban minden alkalomról beszámolok ezen az oldalon. Hátha másnak is jól jön a biztatás: az élet most kezdődik igazán! És hogy a legjobb ajándékok az életben az igazi, közösen átélt pillanatok.

IMG_0557

Elsőként az őszi vitorlázásról írok. A mindig szép Balatonon. Balázs és Andi ajándékaként. Szuper társaságban, fenséges napsütésben. Füredi rajtolással, versenyző vitorlásrajban, tihanyi tisztelgéssel, és a déli part érintésével.

IMG_0536

A víz, a vízben és vízen lét amúgy is örömforrás nekem. Utazni, főleg kocsival már nem nagyon szeretek. Egy hajó annyira más! Már a kikötőben érezzük az ünnepélyes hangulatot. Ahogyan sétálunk a büszke hajótestek és világító fehér vitorlák között. Hajón utazni kicsit a lovagláshoz hasonló. Méltóságteljes érzés. Megélni azt, hogy fennmaradunk, haladunk, irányt tartunk, megdőlünk, visongunk ugyan, de nem borulunk. Nézzük boldogan a szikrázó vizet. A part lágy vonalait. A távoli templomtornyokat, háztetőket. Rácsodálkozunk, hogy egészen mások az ismerős helyek a vízről nézve.

IMG_0608

Átintegetünk a mellettünk elhaladó másik hajónak. Gyönyörködünk a sokféle vitorlában. Figyelünk a kapitányra és teljesítjük a feladatot. Tanakodunk, hogy mikor forduljunk. Észleljük a változásokat. Kicsit izgulunk, aztán élvezzük a száguldást. Már, ha van jó szél. Nekünk most volt. Biztosan ezt is a szülinapomra kaptam. A száguldás elfelejtett, mámorító, minden kontrollt boldogan elengedő élményét.

IMG_0499

Arra gondoltam ezután, hogy már egyáltalán nem zavar a 40… Ha ennyi gazdagság vár rám! Mert már be merek szállni a hajómra, sőt a szelet se bánom. Vannak terveim, de figyelem a szélirányt és alkalmazkodom.  Örülve várom, hogy milyen tájakat hoz elém a sors. Mégis igaz lehet: ‘The best is yet to come!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


+ 6 = hét