Egyéves a blog: Liebster Award!

Liebster Award

Megint ősz van. Elértek minket az Arany Napok, ahogyan Hamvas Béla nevezi a szeptembert. A Sub Rosa egyik első bejegyzése éppen erről szólt egy évvel ezelőtt. Az ősz ajándékai közt van most valami egészen új: díjat kaptam az egyéves blogos tevékenységemért! A német eredetű díj neve: Liebster Award. Bloggerek adják tovább más bloggereknek.

Az elismerést egy kedves ismerősöm, Lénárd Orsi adta, aki dúlaként kismamáknak, édesanyáknak ír blogot. Orsi sokat segített nekem a negyedik gyermekem várásakor, de azóta is szívesen olvasom rendkívül igényesen megválogatott írásait, riportjait. Szeretem a színes témáit, a mindig derűs hozzáállását. Süt a lapjairól, hogy mennyire szereti a munkáját! Most pedig nekem ítélte (két másik oldal mellett) a ‘legkedvesebb’ díjat. Köszönöm az elismerést, Orsi!

20140917_093004[1]

Ezzel a kedves díjjal együtt jár két dolog: válaszolnom kell Orsi kérdéseire, valamint tovább kell adnom ezt a gesztust a szívemhez közelálló oldal írójának. Íme!

1. Hogyan született a blog neve?

A rózsákat, virágokat nagyon szeretem, a lányomat is Rózának hívják. Mindenképpen latin kifejezést kerestem. Négy évig latint tanultam a középiskolában, és sokat jelent nekem ez a tudás. A Sub Rosa annyit takar: titokban, bizalmasan. Ez kifejezi a fő vágyamat: női szobát, igazi zártkörű, asszonyos beszélgetéseket létrehozni az életben és itt a virtuális térben is.

2. Mit jelent számodra a blogírás?Mit szeretsz benne és mit kevésbé?

Öröm, önkifejezés, útkeresés. Muszáj egy ideje kiírnom magamból mindazt, ami foglalkoztat ahhoz, hogy tovább tudjak menni. Sok jó barátnőm van, de csak ritkán tudunk találkozni, hosszabban együtt lenni. Velük is “beszélgetek” ilyenkor. Amit nem szeretek: sokkal kevesebb időm van rá, mint szeretném. Valamint nem annyira szeretem a szöszölős részt: képet szerkeszteni, kimásolni, feltölteni, főleg, ha a számítógép bemondja az unalmast! Tudom, hogy képezni kellene magam sok tekintetben: technikailag, fényképezésben, kapcsolattartásban. Sajnos erre sem találom egyelőre az időt.

3. Ha 5 szóban kellene bemutatni a blogodat, mik lennének azok?

Ezt a pár szót már az elején megkerestem: jelenlét, öröm, találkozás – nőknek

4. Van kedvenc bejegyzésed?

Sokat vacakolok mindegyikkel, és van amivel jobban, van amivel kevésbé vagyok megelégedve. Sajnos megtanultam, hogy van idő-korlát: ha nem tökéletes valami, akkor is menni kell tovább és elfogadni az alkotást úgy, ahogyan van. Kedvencem nincsen.

5. Könnyen találsz rá időt a munkád, a családod és egyéb tevékenységeid mellett?

Nem, nagyon nem! Szeretnék többet, és főként egyforma időközönként íri, de egyelőre nem megy. Nagyon bízom benne, hogy ez változik. Rengeteg téma van a fejemben, de mindig elsodor az élet az írástól. A gyerekeknek nem tudok, nem akarok nemet mondani, a blog viszont ezt elviseli… A cél, amit a Kisdedem ovis korára tűztem ki: heti egy majd két bejegyzés!

6. Hogy képzeled, milyen lesz 5 év múlva a blogod?

Ez nagyon kedves kérdés. Jól esik elgondolkodnom rajta. Rutinosan, többször, de rövidebbeket fogok írogatni, és remek vendégköröm lesz, akikkel jókat diskurálunk majd mindenféléről. Szeretnék a jelenlegi amatőr szintről a profi felé haladni.

A Liebster Award-ot tovább adom a 3 kedves blogom írójának:

1. Onleány Társas Blog: http://blogleany.blogspot.hu/2012/03/holnleanyok-szabadsag-noi-szemmel.html: Három nő, anya, feleség mindennapjai megkapó őszinteséggel, sok fanyar humorral. Sógornőmmel együtt olvassuk, sokszor együtt röhögünk nagyokat.

2. NieNieDialogues : http://nieniedialogues.blogspot.hu/: Egy amerikai ötgyerekes édesanya mindennapjai; tanúságtétel, szépség, humor! Mindig feltölt.

3. Annie’s Eats: http://www.annies-eats.com/: a kedvenc gasztroblogom ever. Annie receptjei kifogástalanok, képei, posztjai gyönyörűek! Mindig jó kedvem lesz, ha benézek, és nagyon sok receptje vált nálam a hétköznapok részévé…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


1 + öt =